שלמה (דמיטרי) רשטניקוב ז"ל
- בן 20 בנפלו
- תאריך לידה: י"ג סיון התשס"ג
- 13/06/2003
- מקום מגורים: חיפה
- תאריך נפילה: כ"ב תשרי התשפ"ד
- 07/10/2023
- תפקיד: סמ"ר
- בחטיבת גולני, גדוד 51 פלוגה ג'
- למד ב: בית ספר אור אבנר (כפר סיטרין)
מעשה מאפיין שלו, שאפשר להמשיך לעשות להנצחתו:
מעשים לבחירה
רוצים להצטרף "להנציח למעשה" לשלמה (דמיטרי) רשטניקוב?
מלאו פרטים כאן!
מכירים את החייל?
אנחנו בעמותת ״למלא את החלל״ רוצים להנציח את כל גיבורי חרבות ברזל. נא שלחו כאן פרטי קשר של המשפחה או הפנו אותם אלינו. למלא את החלל - 052-733-5400
סיפור חיים
שלמה (דמיטרי) רשטניקוב הי"ד
"אם נגזר עלינו למות, נמות כגיבורים למען העם והמדינה שלנו״.
משפחת סעד, משפחתו המאמצת של שלמה מספרת:
שלמה נולד בעיר וולגוגרד ברוסיה בשם דמיטרי, בן לאולג ונטליה ואח קטן לאנדריי.
שלמה למד בבית ספר יהודי ברוסיה ולשם הגיעה משלחת מנעל"ה שסיפרו להם על התכנית.
שלמה התלהב מהרעיון לעלות ארצה ומאוד רצה להצטרף לתכנית ולמרות שהיה רק בן 14 והתכנית מיועדת לנוער מעל גיל 15, השליחים ראו את הרצינות שלו והחליטו לתת לו את ההזדמנות להצטרף.
נטליה, אמא שלו מספרת שהיה לה לא פשוט אבל היא הבינה שזה מה שהוא רוצה ושזה המסלול שהוא צריך לעבור, על כן נתנה לו את ברכתה לעלות בלב שלם.
כששלמה הגיע לארץ, התחיל ללמוד בכפר סיטרין, בית ספר של נעל"ה מטעם חב"ד.
בתחילת חגי תשרי התקשרו מטעם כפר סיטרין ללאה, אם המשפחה שבאותה תקופה הייתה רכזת קהילה של הישוב (אבני חפץ) וביקשו ממנה למצוא משפחות מארחות לשבתות וחגים עבור תלמידי נעל"ה לצורך החיבור שלהם ליהדות והחגים וכן לצורך חיבור עם משפחות ישראליות כחלק מההטמעה שלהם בארץ.
משם הכל התגלגל ושלמה הגיע אלינו הביתה עם עוד כמה חברים.
פגשנו בנער ביישן ומופנם שבקושי יודע מילה בעברית, הנס שלנו היה שלאה דוברת רוסית אז היא יכלה לתקשר איתו יותר ולתרגם למשפחה.
התקשורת בין אבידן, אב המשפחה והילדים, מורשה, שבותי, צור איתן, אליה ואלנתן, הייתה יותר דרך משחקים אבל היה חיבור מיוחד מהתחלה ושמחנו ששלמה ביקש להגיע אלינו לעוד שבתות ובתדירות גבוהה.
בהתחלה התבייש והגיע עם חברים, אחר כך צבר ביטחון והתחיל להגיע לבד. הוא היה מגיע אלינו בסופי שבוע, חגים, חופשות ואירועים משפחתיים. עם הזמן שלמה הפך לחלק מהמשפחה.
בהמשך עשה ברית מילה ושינה את שמו לשלמה, שם שרשי מהמקורות ודמות שהתחבר אליה במיוחד. זהו שם שבדיעבד מאוד מאפיין אותו, שלמות, שלום…
שלמה תמיד אמר שעם ישראל זה לב אחד גדול ומשפחה אחת גדולה והרגיש שזה הבית שלו! כך סיפר גם להוריו שברוסיה והוסיף שהוא מאושר בארץ.
בסוף כיתה י"ב, שלמה החליט להתגייס לצבא ובכך לתרום את חלקו למדינה שכל כך אהב. על הדרך שלמה שיכנע עוד כמה חברים שהתלבטו אם לחזור לחו"ל לצורך לימודים, להתגייס לצה"ל. התרומה למדינה והצבא היתה מבחינתו ערך עליון.
היה ברור לשלמה שהוא בוחר במסלול הקרבי וכשקיבל את השיבוץ לגדוד 51 בגולני לא היה מאושר ממנו!
בצבא שלמה עבר קורס עברית במחווה אלון. הוא נפתח והכרנו עוד צדדים שלו כמו הומור בריא שזרם יותר בקלילות בשפה העברית, הבחנו בשימוש בסלנג הישראלי שכל כך נעם לאוזנינו ובטחון עצמי שהתגבר.
בשלב מאוחר יותר במהלך השירות הצבאי, הכיר את ליזה, שהפכה לבת זוגו והם עברו להתגורר יחד בחיפה.
לפני חג סוכות האחרון, שלמה התקשר ללאה ושאל אם מתאים להגיע יחד עם ליזה לחג הראשון כדי שנכיר אותה ועל מנת לקבל את "ברכתם ואישורם" של ההורים 🙂
הוא תכנן לקחת את הקשר צעד קדימה לאחר שחרורו לכיוון של חתונה.
חג סוכות היה החג האהוב על שלמה, ובכל שנה לפני הגעתו לבית ביקש שנחכה לו עם הקישוטים של הסוכה. בנוסף גם תמיד הקפיד לישון בסוכה.
החג בחברת שלמה וליזה היה שמח ומרומם, התגעגענו אליו ושמחנו להכיר את ליזה, שיחקנו וצחקנו.
במוצאי החג ליזה טסה עם חברה לחו"ל ושלמה חזר לצבא, למוצב מו"פ דרום שבעוטף עזה.
שלמה היה תמצית הטוב, בחיבור שלו עם כולם, באהבה לכל אחד, בנתינה לאחר גם כשקשה, בדיבור הטוב.
שלמה היה חבר טוב. מעל ומעבר. גם בצבא אחרי שמירה כשבאו להחליף אותו והיה רואה שקצת קשה מיד היה הולך ומכין כוס קפה או תה לחבר השבוז כדי לעודד. גם כשכבר נשחקו בצבא יום אחרי יום היה משמח ואומר לחברים איזה כיף שאנחנו שומרים כאן בזמן שאנשים בבית יכולים להרגיש בטוחים. שלמה תמיד נתן מכל הלב והנשמה ושמח כל כך בתפקיד שלו ובזכות שלו לשמור ולהגן על עם ישראל. באחת השיחות עם אמא שלו אמר :"אם נמות, נמות כגיבורים למען העם והמדינה שלנו". וגם בשיחה אחרת עם חברים אמר פעם שהוא רוצה למות כגיבור ולהיקבר בהר הרצל, אמר ולא ידע את אשר ניבא.. בקשתו התממשה.
שלמה נלחם בגבורה למען ארצו אותה הגדיר כמולדתו וכמו שביקש נטמן בהר הרצל.
ישנו סיפור מיוחד שאמו של שלמה סיפרה. בתחילת כיתה י"ב כשכל הבנים שבו מחופשת הקיץ, הגיעה גם קבוצה חדשה שרק עלו לארץ היישר ללימודים בכיתה ט'. זה היה בתחילת המלחמה בין אוקראינה לרוסיה ובכיתה י"ב לחבר'ה הייתה החלטה שלא מערבים פוליטיקה זרה, (על אף שזה נוגע לכולם) בשיח היומיומי ובכלל.
כל בית הספר יצא לפעילות באיזה פארק והשמיניסטים שמו לב לויכוח שהחל לפתע בין החבר'ה החדשים שחלקם הגיעו מרוסיה וחלקם מאוקראינה וכל אחד ניסה להוכיח את הצד שלו בנושא המלחמה, עם מי הצדק ומי עושה עוול.. הבוגרים ראו צעקות, התלהמות ומצב שעלול להתדרדר גם למכות.
שלמה התרומם בפתאומיות ופנה לעבר הצעירים. מרוב שקם מהר ובנחישות, כולם היו בטוחים שהוא הולך להתערב ולהרביץ שם למישהו, בייחוד שהיה בחור גבוה וחזק.. הוא ניגש לנער שצעק הכי הרבה, תפס אותו בכתפיים, סובב אותו אליו 180 מעלות ושאל כשהוא מסתכל עליו: "מי אתה?" הנער התחיל להסביר אני מאוקראינה.. ושלמה עצר אותו ואמר: "אתה פה כי אתה יהודי וכולנו פה כי אנחנו יהודים ואם אתה כזה פטריוט של אוקראינה אז מה אתה עושה פה בכלל?". הוא השאיר את הנער ללא מילים ולאט לאט הויכוח דעך. שלמה חזר אל החברים וכולם אמרו זה שלמה שלנו.. מרגיע ומאחד. היה לשלמה משפט קבוע שהיה אומר "מילה יותר חזקה מאגרוף".
היה חשוב מאוד לשלמה החיבור הטוב בין החברים, מציאת פתרון לויכוחים ומריבות ולעולם לא להשאיר דברים לא פתורים. כשהיינו כמשפחה בסיור במו"פ דרום אחרי שארע האסון, תפס אותנו הטבח של המוצב וסיפר לנו סיפור על פעם אחת ששלמה לא היה כל כך מרוצה מהאוכל והתחיל ביניהם ויכוח. לאחר ארוחת הצהרים, שלמה היה צריך לצאת לסיור עם מספר חברים, אך פתאום ביקש להמתין לו מספר דקות, חזר על עקבותיו, וזאת, על מנת להתנצל ולהתפייס עם הטבח, באומרו סליחה אחי שהוצאתי עליך את התסכול, אני מה זה אוהב אותך!
זאת הייתה הדרך של שלמה, דרך של אהבה, שלום, חברות, שמחה וצחוק.
הנצחה: משפחת סעד, משפחתו המאמצת של שלמה זוכים לפתוח גמ"ח חדש, גמ"ח לידה והנקה כדי להמשיך ולהוסיף חיים לזכרו – נשמח מאוד להשתתפותכם בפתיחת הגמ"ח, אם זה בציוד עבור נשים בהריון, אחרי לידה ומניקות או אם בתרומה, אנחנו רוצים להמשיך להפיץ את הטוב ולהגדיל חיים בעזרת השם. הגמ"ח נמצא בישוב אבני חפץ שבשומרון.
מיזם: לימוד משניות בחבורה (פרויקט ששלמה יזם בישיבה שלו בכפר סיטרין).
מעשה טוב לזכרו: השתדלות בשמירת הלשון ודיבור נקי.
סיפור הגבורה
שלמה רשטניקוב הי"ד שירת במוצב מו"פ דרום שבעוטף עזה ושם שהה בשבת שמחת תורה התשפ"ד.
בשעה שש וחצי באותו בוקר התעוררו כל החיילים מהאזעקות וממטח טילים כבד שהתחיל לפתע.
חלקם עם פיג'מות, חלקם יחפים, רצו החיילים לחדר האוכל- המרחב המוגן של הבסיס עם הנשק שהיה עליהם.
בעוד המטחים לא פוסקים, שלמה שם לב שחברו לא נמצא איתם בחדר האוכל וככל הנראה לא התעורר. תוך כדי האזעקות, המטחים ונפילות הטילים, שלמה לא היסס ומיד רץ לחדר להעיר את החבר (פעולה שכנראה הצילה את חייו). כשהם רצו בחזרה לחדר האוכל כבר ראו את המחבלים שחודרים לתוך המוצב.
התחילה לחימה קשה בין המחבלים לחיילים שבתוך חדר האוכל. יריות, rpg ורימונים.
לחדר האוכל יש שתי כניסות. שלמה המאגיסט, התמקם עם הנשק שלו באחת מהכניסות וירה על מנת לחסל את המחבלים ולהגן על החברים. בשלב מסוים שלמה נפצע מרימון בצווארו. חובש שנמצא איתם בדק אותו ואמר שהוא יכול להמשיך בלחימה.
תוך כדי שהוא פצוע ומדמם, שלמה המשיך להילחם בגבורה לא רגילה.
בשעה שמונה התחילה מתקפה מטורפת, החיילים סיפרו שהכל התמלא פיח ועשן והם לא ראו אחד את השני.
אחרי כמה זמן כשהעשן התפוגג, הם שמו לב ששלמה נורה יריה אחת בליבו והוא כבר לא בין החיים. בן 20 בנופלו.
בשעה 11:00, המחבלים עזבו את הבסיס וזאת דווקא בזכות תרגום המתורגמן שהביאו מראש כדי להבין את מה שהחיילים אומרים. החיילים דיברו ביניהם שיש תגבורת בדרך, אך מה שהמחבלים לא ידעו שמדובר סך הכל בשני ג'יפים עם כמה חיילים בודדים, וכך אחרי 4 שעות של לחימה עיקשת של החיילים עם מעט מאוד ציוד ותחמושת, המחבלים מחליטים לסגת. באותו הקרב במוצב נהרגו גם סרן שילה ראוכברגר הי"ד, סמל עמיחי רובין הי"ד (שנפטר לאחר כמה ימים מפצעיו) וסמ"ר דביר חיים רסלר הי"ד. לאחר שפונה מהבסיס, שלמה הגיע לשורה, קדוש כמו ספר תורה, כשהוא עטוף בשני כיסויים: בד של סוכה (חג הסוכות- החג האהוב על שלמה וחג של אחדות) עם ציור של האושפיזין עליו וטלית תימנית. הצדיקים שטיפלו בגופתו, סיפרו שהוא קרן באור מיוחד, משהו לא רגיל.
אנחנו יודעים ששלמה איננו בחור רגיל. גם במותו הוא ממשיך להפיץ את האור שלו.
הרחבות
תמונות. סרטונים. קישורים
קישורים
מתנדבים שלקחו חלק במיזם
שם המתנדב: | המעשה הנבחר: | תקופת ההתנדבות: | הערות: |
---|