רגב אמר ז"ל
- בן 20 בנפלו
- מקום מגורים: שדה נחמיה
- תאריך נפילה: כ"א תשרי התשפ"ד
- 07/10/2023
- תפקיד: סמ"ר
- בחטיבת הצנחנים
מעשה מאפיין שלו, שאפשר להמשיך לעשות להנצחתו:
מעשים לבחירה
ארגון וחיזוק השתתפות בפעולות קהילתיות (שיעורים/מנייני תפילה/ פעולות תרבות/אירועים חברתיים)
הגברת תכנים לאומיים (בין במישור הדתי ובין במגזר הכללי)
חתירה למצוינות והעצמה עצמית
להיות שמח כמשימת יום
לחייך ולהאיר פנים לכל אדם
קבלת מחויבות בתחום היהדות (לימוד משניות/תהילים/דף יומי/ פרשת שבוע)
קבלת מחויבות בתחום של אהבת הארץ והמולדת (שביל ישראל/הכרת היסטוריה ומורשת ישראל/מורשת קרב)
השומר הצעיר
הארת פנים
הגברת אחדות
הכנסת אורחים
הנחלת ערכים (ציונים/ יהודים /מידות טובות)
התנדבות במסגרת אישית/קהילתית
התנדבות למען חולים ופצועים
קבלת תפקד קבוע שתורם לקבוצה/ לקהילה/ לשכנים
רוצים להצטרף "להנציח למעשה" לרגב אמר?
מלאו פרטים כאן!
מכירים את החייל?
אנחנו בעמותת ״למלא את החלל״ רוצים להנציח את כל גיבורי חרבות ברזל. נא שלחו כאן פרטי קשר של המשפחה או הפנו אותם אלינו. למלא את החלל - 052-733-5400
סיפור חיים
בנם של גילנית גיליאן ודוד נסים. נולד ביום ט"ו בחשוון תשס"ג (21.10.2002) בארצות הברית. אח צעיר לרוני; אח בוגר לשקד.
רגב, ילד טבע עם דמיון מפותח ואנרגיה אין-סופית, נולד למשפחה ישראלית שורשית וציונית ששהתה באמריקה הצפונית לרגל שליחות. את שמו בחר אביו עוד שנים קודם לכן, כחקלאי צעיר שעבד בפלחה, חרש בשדות ונפעם מרגבי האדמה.
בהיותו בן שנה חזרה המשפחה לארץ וקבעה את ביתה בקיבוץ שדה נחמיה בגליל העליון. רגב הפעלתן ומלא המרץ נמשך החוצה, חקר בלהט את המתרחש סביבו וגילה תגליות שריתקו אותו. הקיפו אותו בעלי חיים, נחלים, וכמובן חבריו שהצטרפו להרפתקאותיו. בגן הילדים בלט בטמפרמנט שלו. על האתגר שהציב בפני הסביבה פיצו אישיותו הכובשת וליבו החם; מגיל צעיר גם גילה סקרנות אינטלקטואלית יוצאת דופן, יצירתיות שופעת ויכולת חשיבה מחוץ לקופסה. "בגיל ארבע הספר האהוב עליו ביותר היה 'המיתולוגיה היוונית'," סיפרה אימו, "וכל ערב לפני השינה חיכה שאביו יקריא לו פרק חדש. הוא לא הסתפק בהקראה, שאל שאלות בלי סוף ואהב להתפלפל. לא תמיד היו לנו תשובות."
בבית הספר היסודי "הגומא" שבכפר בלום, זכה רגב במחנכת שהבינה אותו מהרגע הראשון, חיבקה אותו ונתנה דרור לשיטות הלמידה הייחודיות שפיתח לעצמו. "רגב היה ילד מבריק עם יכולת למידה עצמאית מפותחת ביותר," סיפרו הוריו, "הוא לא כתב במחברת, אלא זכר את הכול בעל פה. אהב מאוד ללמוד ומצא לעצמו את הדרך שהתאימה לו." כמו בבית, גם בבית הספר מצאו עצמם המורים נבוכים מול שטף השאלות שהפנה אליהם, שהותירו אותם לא אחת חסרי מענה.
בגיל שתים-עשרה, כדי לתעל את האנרגיות הרבות, רשם אותו אביו לחוג כדורמים במועדון "הפועל גליל עליון" בקיבוץ שמיר. רגב התחבר למשחק מהרגע הראשון, והשינוי שהתחולל בו ניכר לעין כול. מילד צנום הפך לנער חסון וחזק פיזית ומנטלית; תחושת ההצלחה, בצד ההתבגרות, היטיבו איתו. שלוש שנים מאוחר יותר, מתוך רצון להשתפר ולהתפתח, עבר לשחק במועדון בקיבוץ רמת יוחנן – מרחק מאה קילומטר מביתו, ומדי יום נסע לאימונים בתחבורה ציבורית. סיפר טל, המאמן: "רגב היה בחור עם תכונות אופי מדהימות, חרוץ מאוד ועם מוטיבציה מאוד מאוד גבוהה. שחקן קבוצתי שהשתלב ונקלט במהירות בקבוצה ובין החברים. ספורטאי בלב ובנשמה."
בבית הספר התיכון "עמק החולה – בית חינוך משותף" רגב כבר פרח וכיכב – חברתית ולימודית. הצוות החינוכי סיפר על נער בוגר וערכי, חכם ונכון, מתחשב ורגיש, שכולו נתינה ורצון לעזור. כתבה ענת, היועצת: "רגב הוא נער מתנה. כל יועצת חולמת שיהיה בקרבתה תלמיד כמו רגב – שותף פעיל בסדנאות, ביוזמות חינוכיות, נרתם לעשייה. את הכול עשה בחיוך, באמונה שלמה, והביא עימו המון אור." בחירתו ללמוד בלא פחות משלוש מגמות – הרבה מעבר לנדרש – העידה על רוחב היריעה של הווייתו: סקרנות עצומה לידע ולהבנת התהליכים המניעים את העולם; אהבת הארץ והטבע; חיבור למסורת וליהדות, ובצד כל אלה – ראייה רחבה ופרקטית, או בלשונו – "פיזיקה ומתמטיקה זה בשביל העתיד; גאוגרפיה ותנ"ך – בשביל הנפש." את לימודיו, סיים בהצטיינות.
חייו של רגב התאפיינו בפעילות בלתי פוסקת. חברי שדה נחמיה סיפרו על הילד היפה, העוצמתי ומלא הרגש, שהלך יחף בשבילי הקיבוץ ותמיד עצר לומר שלום, ניגש לעזור בלי לשאול שאלות ועמד במרכז העניינים. בין שלל תחביביו ועיסוקיו, הרבה לצאת לטיולים. ״מי זורם לרדת לאילת שבוע הבא?״ נהג לשאול בספונטניות, ואף אחד לא היה יכול לסרב לו. רגב, שהכיר את הארץ לעומקה, מצא יופי בכל נוף, התרגש משכבות הסלע בירידות לים המלח, התאהב בזריחות ברמת הגולן ובשקיעות שלחופי הים. למד על קבוצות הכוכבים שבשמיים, הסתובב עם מגדיר לזיהוי עקבות של בעלי חיים וידע להסביר על כל צמח או רמש.
כמי שהתחנך בתנועת "השומר הצעיר", ככל שהתבגר, ועל אחת כמה וכמה משהפך למדריך, תפסה המעורבות החברתית מקום יותר ויותר מרכזי בסדר יומו. סיפר עומר, הקומונר של רגב: "רגב, אדם שהכרתי כחניך, כמדריך וכנשמה טהורה, היה מסוג האנשים שאי אפשר היה לא לשים לב כשנכנס לחדר. נוכחות עוצמתית שמכה אותך בפנים, וכך גם התנהג. לעתים רועש, לעתים תזזיתי, אבל רך ועדין כמו צמר גפן. ידעת תמיד מה הכי טוב בשבילך ובשביל אחרים ורדפת אחרי זה מבלי לעצור לרגע." ואכן, רגב השקיע מחשבה מתמדת בחניכיו, העשיר אותם בתכנים ועודדם להתפתח ולהתקדם. נוסף על פעילותו בתנועה, לקח חלק בפעילויות הנוער שהתקיימו במועצה האזורית גליל עליון ויצא לכל המחנות – בין כמדריך ובין כתומך לוגיסטי. את הניסיון הרב שצבר בהדרכה, יישם במסגרת החינוך הבלתי פורמלי בקיבוץ, בחברת "נעורים" שהייתה לביתו השני, והרבה לדבר על ערכים, על חשיבות התרומה לקהילה ועל הצורך בשירות משמעותי בצה"ל. "רגב היה מסמר החבורה, הרוח החיה והדבק המלכד," סיפרו החברים, "נוכח, דוחף לעשות יותר ולשאוף יותר, מתנדב לארח, להפעיל, להצחיק – ובעיקר לחבר בין אלה שפחות משתלבים לבין השאר."
רגב, סיפרו בני משפחתו, הבהיר תמיד, לכל מי שהיה מוכן לשמוע, שאם יקרה לו משהו, הוא מבקש שינציחו אותו במעשים ולא באנדרטאות. ברוח זו, החליטה המשפחה להקים בשדה נחמיה את "דרך רגב" – מכינה קדם-צבאית, שלוחה של "מכינת גליל עליון", שתדגיש ותנכיח את ערכיו: אהבת הארץ, חינוך סביבתי, הגנת החי והצומח; אהבת האדם, חיבורים, קבלת השונה והתנדבות בקהילה.
אוהביו השלימו את מסלולי הטיולים שתכנן לצאת אליהם ולא הספיק. בפסגת הר ישי, הצופה על קיבוץ עין גדי ועל ים המלח, הניחו קופסת פח עם הכיתוב "חברים כותבים לרגב", ועוברי הדרך מוזמנים לכתוב לזכרו.
סיפור הגבורה
עם גיוסו לצה"ל, ב-13 בדצמבר 2021, הוצב בחיל הים, והחל את הכשרת הלוחם ב"שייטת 13" – יחידת הקומנדו הימי. היווה דמות בולטת ואהובה בצוות, הראשון להתנדב לכל משימה, חדור מוטיבציה ותחושת שליחות. משהודח, כעבור כאחד-עשר חודשים, חווה מפח נפש, אך התעשת והגדיר את היעד הבא – לצאת לקורס קצינים.
לאחר שהוצב מחדש בחיל הרגלים, שובץ ביחידת "דובדבן", ושירת בה כארבעה חודשים. בהמשך סופח לגדוד 101 של חטיבת הצנחנים ומונה ל"נגביסט" – נושא מקלע "נגב" הצמוד אל המפקד בראש הכוח. באוגוסט 2023, לאור יכולותיו, יצא לקורס מ"כים (מפקדי כיתות) בביסלמ"ח – בית הספר למפקדי כיתות ומקצועות חיל הרגלים.
בערב סוכות תשפ"ד הגיע הביתה לחופשה קצרה. רגע לפני סיום קורס המ"כים חש קרוב יותר מאי פעם להגשמת החלום – להיות קצין, לקחת חלק בחינוך בני הדור הצעיר ולהפוך אותם ללוחמים מעולים. היו לו גם חלומות רחוקים יותר – ללמוד רפואה, להתמחות בטראומה ולחזור לצבא כמפקד-לוחם. ואולם, כל החלומות והתוכניות נגדעו.
עם תחילת המתקפה הוקפצו רגב ויחידתו, פלוגה ג' בקורס מ"כים, לעוטף עזה. כבר בהגיעם לאחד הצמתים שבאזור, זיהו חוליית מחבלים וחיסלו אותה. לאחר מכן ראו טנדר לבן וגילו בתוכו בחורה שהמחבלים ניסו לחטוף, והצילו אותה. בדרכם לכיוון נחל בשור זיהו עוד מחבלים, חתרו למגע וחיסלו אותם. לאחר מכן הגיעו לקיבוץ כיסופים וניהלו את קרבות הבלימה. רגב, ה"נגביסט", הסתער בחוד הכוח, נפגע בפלג גופו התחתון משלושה כדורים וחדל להרגיש את רגליו. כשחבריו הודיעו לו שבכוונתם לבוא לחלצו, פקד עליהם שלא לעשות זאת, כדי לא לסכנם. בהכרה מלאה ובגבורה עילאית, ובהבינו כי אלה רגעיו האחרונים, אמר: "אם תתקרבו אליי אתם תמותו. תישארו במקום." לפי עדותם, למרות פציעתו האנושה המשיך לנהל את הקרב בקור רוח וברוגע. תוך שהוא מאבד דם במהירות חברו אמר איתו "שמע ישראל". זמן קצר לאחר מכן נזרק רימון לעברו, וקולו נדם. בקרב זה נפל.
סמל רגב אמר נפל בקרב בקיבוץ כיסופים ביום כ"ב בתשרי תשפ"ד (7.10.2023). בן עשרים בנופלו. הובא למנוחות בבית העלמין בשדה נחמיה. הותיר הורים ושתי אחיות. לאחר נפילתו הועלה לדרגת סמל-ראשון.
הרחבות
תמונות. סרטונים. קישורים
תמונות
קישורים
מתנדבים שלקחו חלק במיזם
שם המתנדב: | המעשה הנבחר: | תקופת ההתנדבות: | הערות: |
---|