נתנאל יעקב אלקובי ז"ל
- בן 36 בנפלו
- מקום מגורים: חיפה
- תאריך נפילה: ג' אדר א' התשפ"ד
- 12/02/2024
מעשה מאפיין שלו, שאפשר להמשיך לעשות להנצחתו:
נתנאל היה תמיד אחרון לעזוב אח החדר אחרי מפגשים חברתיים, אחרי מסיבה, או לימוד או כל סוג של מפגש בין אנשים. נתנאל תמיד היה רגיש לכך שהמארגנים היו צריכים להישאר בסוף לארגן, לסדר ולנקות. ולכן, הוא היה זה שנשאר אחרון לסדר.
מעשים לבחירה
הצעת עזרה
התנדבות במסגרת אישית/קהילתית
רוצים להצטרף "להנציח למעשה" לנתנאל יעקב אלקובי?
מלאו פרטים כאן!
מכירים את החייל?
אנחנו בעמותת ״למלא את החלל״ רוצים להנציח את כל גיבורי חרבות ברזל. נא שלחו כאן פרטי קשר של המשפחה או הפנו אותם אלינו. למלא את החלל - 052-733-5400
סיפור חיים
"עושים הכי טוב, עוד קצת ומעבר כי אין לנו ארץ אחרת"
"יש מי שהולך בדרך, יש מי שסולל אותה"
אביו של נתנאל מספר:
נתנאל נולד בקרית ים, ספטמבר 1987. אח זקונים לשתי אחיות.
אמו כנראה לא רצתה לקבור את בנה, הלכה לפניו, בת 70 היתה. היתה אחראית מחלקה ברמב"ם במקצועה. במשך 47 שנים. נכנסה לניתוח פשוט שהסתבך.
נתנאל היה קשור מאד לאמו.
הכאב שלנו כפול ומתערבב. לא ידענו על מי לבכות קודם.
נתנאל למד בתיכון דתי לוינסון בקרית ים. היה דתי לאומי, כך גדלנו. מגיל 0 עם כיפות על הראש. ילד טוב ירושלים. ילד של בית, ילד של אהבה ונתינה. מקטנות ראינו אותו איך שלקח את המושכות למנהיגות. כל הדודנים וכל החברים הקשיבו לו וראו בו דמות נערצת.
לפני הגיוס הכין את עצמו באקסטרים כהכנה לצה"ל. התגייס מוכן. ידע לקראת מה הוא הולך. קיבל זימונים לטייס, עבר אותם. קיבל זימונים לשייטת ועבר אותם. קיבל זימונים לסיירות ועבר אותם. ואז הלך להשבחת גדודים. אנשים שמורעלים על הצבא , הכניסו אותם ליחידות לא התנדבותיות, כדי להעלות להם את המוטיבציה ולהמריץ אותם. הוא הספיק לקבל את המשימה כדי להטמיע בהם את הסיבה למה אנחנו נלחמים בשביל המדינה.
נתנאל טיפס – מ"כ, סמ"ל, קורס קצינים, עד שהגיע לדרגה של סגן אלוף. היה סמ"פ, יצא לחופשה מהצבא, ופתאום, בלי הודעה מקודמת, בלי שהיה לו קשר לסינר של אמא במטבח – נהיה שף של גלי כנרת בטבריה. עוד כשהיה מ"כ היה אומר לחיילים – "כשתדעו למה אתם פה, בגלל שאתם שומרים על ההורים שלכם, אז תהיו חיילים טובים. לא לבזבז 3 שנים וללכת. תחיו את המטרה."
מספרים בגלי כנרת, שכל בוקר היה מגיע למנהלת המלון, נותן לה לטעום מצלחת מטעמים שהכין. היא היתה מתלהבת מזה והוא היה מחתים אותה – זה יהיה התפריט הבא למחר. כל יום החליף תפריטים והפך את המקום לשם דבר. אסף גרניט היה היועץ הקולינרי של המלון, הכיר את נתנאל ואמר לה – "יש לך אחד כזה, את לא צריכה אותי."
הוא הגיע למלון בלי שום ניסיון, בלי שום תעודה קולינרית, והגיע למנהלת לראיון, והיא אמרה לו – תציג את עצמך, את התעודות שלך, אמר לה אין לי כלום. אני זה מה שאת רואה. מה אכפת לך לנסות? תנסי שבוע שבועיים אם לא ילך תגידי לי ללכת הביתה.
הפך את המלון למסעדה.
היה לו קייטרינג ששמו הלך לפניו, עם שפע וברמה מדהימה. תמיד כשביקשו משהו קיבלו מעל ומעבר. בתקופת הקורונה היה עושה אירועים של 20-30 מנות מדהימות. היה מביא להם את המלון לתוך הבית. קישוטים, צלחות, הכל. נתן להם הרגשה שהם בתוך אולם אירועים. יחד עם המילואים כל שבוע היה מאד שוחק.
היה הולך להרבה ימי מילואים, עד שנהיה מג"ד. מפקד קורס המג"דים, תת אלוף, היה אומר עליו שמיד שהכיר אותו הבין שעומד לפניו בחור שקורץ מחומר שממנו עושים מפקדים. והוא לא טעה. הוא ראה עליו את היישום של התכונות, של החזון שכתב נתנאל לפני תחילת הקורס – ראה את זה במסגרת הקורס.
חזון הגדוד שכתב נתנאל לגדוד 630:
פיקוד "באהבה ואמונה"
להוות אוזן קשבת לכל חייל וטיפול בכל בעיה ומתוך כך עשייה באמונה של כל משימה
מקצועיות
הקפדה על קלה כבחמורה, דרישות גבוהות מפקודינו ומעצמנו!
מפקדים מקשיבים דורשים ומכילים
כל שיחה ומפגש עם חייל היא עולם ומלואו נצל אותו!
פיתוח האדם והמפקד
הגדרת יעדי פיתוח ובניית מסלול פיתוח לכל מפקד לפי יכולותיו ורצונותיו
יחידה לומדת ומלמדת
מסגרות מפרות ועוזרות
למידה והדדיות בין הפלוגות, תחרות בונה ולא מרפקים!
היחידה מתקיימת מתוקף הפרט הנאסף
ללא הפרט אין יחידה
צניעות ועשייה – "אמור מעט ועשה הרבה"
מתוך העשייה ינועו החיילים אחריך
מעשה טוב לזכרו: להישאר בסוף אירוע כדי לסדר ולנקות, לראות מה צריך להיעשות ולבצע זאת.
סיפור הגבורה
מספר אביו, אלברט:
הגדוד שלו במילואים היה מתוכנן כגדוד הגנה על יישובי העוטף. בתכנית "המקור" של רביב דרוקר, מתואר כגדוד היחיד שגייס את כל הגדוד על דעת עצמו. תוך כדי ירידה מקרית ים לדרום, גייס את כולם, לא חיכה להוראות, חימש את כולם, ירד לדרום כגדוד אורגני ראשון וסייע שם בבלימה, בפינוי ובלחימה הקשה.
עם הזמן התחנן מהמפקדים שלו שיכנס לעזה. אמרו לו שהוא גדוד הגנה, ולא התקפה. והוא התעקש והצליח לשכנע. הגדוד נכנס לחאן יונס והצליח לבצע את המשימה בצורה הטובה ביותר. כולם השתוממו. בפעם השנייה אמרו לו להכנס לטהר שכונה. נתנאל הצעיד את כל הגדוד שלו, הצוות שהיה אחריו אמר לו "כל הזמן אתה יותר מדי קדימה, אתה לא צריך להיות ראשון". הוא אמר להם – "לא, אני המפקד אני ראשון, אם משהו יקרה, יקרה לי – לא לכם!" הפרמדיק מתאר איך כולם תופסים מחסה ורק הוא מקדימה חשוף, מעודד אותם להתקדם. בשלב מסוים הוא קם מהעמדה שלו, נכנס לבית שבו היו חיילים שלנו מטהרים את הבית. נכנס, עודד אותם וטפח להם על השכם. הוא אמר להם, "אוהב אתכם, מעריך אתכם, אתם עובדים נכון." יצא מהבית, חטף מטען ונפל, הוא ועוד שני חיילים שהיו יחד איתו.
גם ברגע האחרון של החיים שלו, הלך מתוך מעשה החסד.
נתנאל הסתובב בגדוד לפני הקרבות, הצליח לשקם את הגדוד ולחזק אותו עד שקראו לו "הגדוד של נתי". לא קראו לו מספר גדוד, אלא הגדוד של נתי. הוא טיפח את הגדוד, בנה אותו מבחינה מורלית. הכיר כל חייל וחייל. היה מסתובב ביניהם, שאל שאלות, היה מתעניין בכל חייל וחייל. על האישה, הילדים, העבודה. כל בוקר לפני שמתחיל את העבודה. היה חשוב לו כל חיל וחייל.
באוהל המנחמים, כשבאו לספר איזה ילד, איזה גיבור, איזה מצו'איסט, אמרנו לו – אולי טעיתם באוהל, על נתנאל אתם מדברים? הוא ילד שקט וטוב אבל לא מה שאתם מספרים. אבל כן, זה הילד. אנשים העריצו אותו על התכונות שבו. אנחנו אומרים שהוא נהרג מההדף של המטען. והבת שלי צוחקת על המחבל ואומרת "אתה הרגת אותו מההדף, אבל ההדף שהוא יצר אחרי מותו הרבה יותר גדול מההדף שאתה הרגת אותו."
רק אתמול הייתי בקרית שמונה, שמענו על הילד, שמענו.
הבת שלי היתה אומרת לו – נתנאל, שמור על עצמך, היינו באבל טרי, באוקטובר , כמה חודשים אחרי שאמא מתה. אמרה לו תשמור על עצמך. והוא אמר לה – תהיו חזקים, זה הזמן שלנו לתת למדינה.
השאיר לנו חמישה יתומים: ענאל, אבישג, טליה, וזוג תאומים – אביתר ואביעד. בני שלוש.
אנחנו בקשר מצוין עם אשתו הכלה שלי. מזל שהילדים כל כך קטנים שהיא חייבת לקום לטפל בהם.
נתנאל היה תמיד אחרון שיצא מאירוע, משפחתי או אחר, עד שהיה מנקה ומחזיר הכל למקום. בבית הכנסת, באירוע משפחתי בכל מקום שהיה, היה נשאר אחרון לסדר ולנקות בסוף המסיבה.
בפרקי אבות מתחילים לרוב ציטוט של רב ב: "הוא היה אומר". למה? תגיד מה צריך לעשות? לא, הוא היה אומר. הוא היה עושה בעצמו. דוגמא אישית. כך נתנאל. מרים ראש, רואה מה צריך לעשות, ופשוט עושה.
הצטרפות למיזם של המשפחה
האחיות של נתנאל האחת שרה בן שטרית גננת עם תואר שני וגם רבנית, השנייה בקורס פו"מ סג"נ במשטרה, לירז אמנו. הן רוצות מיזם חי.
בתיכון שלו, שם הכיר את אשתו שהיתה בת כיתה שלו. מקימים שם חדר שיקרא בית המג"ד.
שם ינחילו במורשת קרב, בסיוע של משרד הביטחון ומשרד החינוך, העברת הערכים שלו כמערך שיעור שבועי.
כבר נעשו כמה הרצאות לתלמידים. כבר נעשה מסע ניווטים על ידי מדריך האקסטרים שהדריך את נתנאל לפני הצבא, שמו ערן הנינג.
אנחנו מזמינים בתי ספר להקים חדר כזה להעברת מורשות קרב של בוגרים אם נפלו אצלם חלילה וגם של נתנאל. כי ההדף שממשיך אותו גדול יותר מההדף שהרג אותו!
הרחבות
תמונות. סרטונים. קישורים
קישורים
מתנדבים שלקחו חלק במיזם
שם המתנדב: | המעשה הנבחר: | תקופת ההתנדבות: | הערות: |
---|
חללים נוספים
- נפל בכ"ב תשרי התשפ"ד
- 07/10/2023
- בן 27 בנופלו
- רס"ןמפל"גהדרכה בבית ספר לכוחות אוויר מיוחדים