נעם אברמוביץ׳ ז"ל

נעם-אברמוביץ׳

מעשה מאפיין שלו, שאפשר להמשיך לעשות להנצחתו:

מעשים לבחירה

התנדבות למען הקהילה
לעשות משהו לטובת האנשים השקופים

רוצים להצטרף "להנציח למעשה" לנעם אברמוביץ׳?
מלאו פרטים כאן!

מכירים את החייל?

אנחנו בעמותת ״למלא את החלל״ רוצים להנציח את כל גיבורי חרבות ברזל. נא שלחו כאן פרטי קשר של המשפחה או הפנו אותם אלינו.

כשנועם נולדה, השם נולד איתה, היא הייתה שקטה, מתבוננת וסקרנית בעיניה הכחולות. יש אנשים שנולדים חד פעמיים ביופיים, חד פעמיים בנוכחותם, חד פעמיים במנהיגותם. נועם הייתה כזו מהרגע שנולדה, מיד האירה את העולם. אחר כך, הצטרף אל האור חיוך ענק, מאוזן לאוזן, כזה ששמור לאנשים מיוחדים. בת בכורה לאמא אדוה ואבא יוסי. כשנועם היתה בת חודש, המשפחה עברה לשנה לגרמניה. אפילו הגרמנים לא נשארו אדישים, העיניים הגדולות, החיוך שכבר אז כבש והיופי שלא ניתן להפסיק לבהות בו. זה חזר גם בגן ברחובות בו כבר ראו את כישורי הניהול שלה, כשסחפה את כל הילדים אחריה. זה המשיך בקיבוץ גבעת ברנר שם הצטרפה לכמה חברים שהובילו את הגן ואחריהם יצאו הילדים במחולות. ואז נולדו האחים עופרי, יפתח, ויובל שהסתכלו אל מודל האחות הגדולה בעיניים גדולות, ההורים עשו ככל שיכלו כדי שהאחים יהיו דבוקה אחת. אחוות אחים הייתה מאוד חשובה להם והם השקיעו מחשבה ליצור פעילויות משותפות ומיוחדות רק של האחים יחד. שיהיה להם את הביחד שלהם, שיצחקו על ההורים. שיהיה להם את החיבורים שלהם. זה עבד.

כשנועם מגיעה לתיכון כבר לא ניתן לספור את כמות החברים האינסופית, חיי החברה, מדריכה, חניכים ושתי אהבות. גדולות. הכל אצלה היה עוצמתי, בצורה שקשה להסביר במילים. לא היה לה רגע מנוחה. ממקום למקום, נעה ונדה, מפעילות לפעילות, מקבלת דברים ותמיד תמיד היא הייתה הדבק. לא ויתרה על דבר – המשפחה תמיד בראש. קודם כל דאגה לאחים, להורים, לסבים, לבני הדודים ולדודות, משם לחברים ולשאר הערוצים. לאחר התיכון נועם עברה למכינת בארי, בספר המחזור של המכינה כתבו עליה שהיא תהיה בן גוריון וראשת הממשלה. היא הייתה מנהיגה, חד פעמית, כמו מגנט שמושך אליו למן מהרגע הראשון וזה רק התעצם עם השנים.

נועם נולדה ילדה יודעת. הייתה לה דעה על כל דבר מגיל כה צעיר; על לבוש, על אוכל, על ערכים, על כן ולא, על דרך, על המצב במדינה ועל החברה שלנו, על מגדר ופוליטיקה, על המצב הגאו- פוליטי, על התייחסות לאחר ועל כיבוד הזולת. היא לא נרתעה מקונפליקטים, לא אחת נדרשה להתמודד איתם ולא פחדה מהם כי הייתה לה הדרך שלה ועל הדרך גם למדה והקשיבה. נשארה שעות להתווכח עם המורים שלה וחפרה באמת שלה.

ליום הגיוס היא הגיעה עם חיוך גדול, מאוזן לאוזן, רוצה לתת מעצמה כמה שיותר. תפקיד התצפיתנית לא היה תפקיד חלומותיה, אבל היא ידעה שזה חשוב ושהיא נלחמת למען מטרה גדולה. יומיים לתוך הטירונות, כבר התאהבה בתפקיד. הבינה את המשמעות העמוקה שלו, את החשיבות של שמירה על הגבולות. הייתה 'מורעלת' תוך שבוע וכבר רצתה לגזרת עזה ושם בחרה בנחל עוז. למה שם, נועם? "שם הגזרה הכי חשובה ושם אהיה הכי משמעותית", אמרה. היא נבחרה, מתוך 148 חיילות, על ידי המ"פ שלה להיות לצדו. היא פתחה וסיימה כל שיעור, הכינה תכנים ערכיים לפלוגה. בעוז ובענווה היא הובילה פלוגה שלמה.

בדרכי נועם – יחידות לימוד לזכרה ולאורה שלרב״ט נועם אברמוביץ׳ ז״ל

מעשה טוב לזכרה: להתנדב בארגון שעוסק בצדק חברתי.

ערכים שאפיינו אותה: התמדה עד להשגת היעד, צדק, חברותיות.

ביום רביעי ה-4.10 אמא אדוה חזרה מטיול משפחתי ברודוס מוקדם מכולם להספיק לטקס הסיום, בחמישי היא לקחה את נועם לנחל עוז. כשהגיעה הייתה לה הרגשה רעה על כך שהיא עומדת להשאיר את בתה במקום כזה, כל כך לא מוגן, 700 מטר מהגבול. המחשבות רצות אבל הערכיות של נועם גוברת על הכול. נועם מגיעה ומיד מתחילה ללמוד את הגזרה, בשישי היא כבר עוברת את המבחן בהצלחה. בשבת בבוקר, הקפצה, אזעקות, ירי טילים ומרגמות, היא יושבת מפוחדת במיגונית, חסרת אונים וללא נשק. בדקות שידעה שיהיו האחרונות בחייה היא כותבת בווטסאפ למשפחתה ומשתפת שזה מפחיד בטירוף ובאהבתה למשפחה.

נועם הייתה בחזקת נעדרת עד ה10/10, ביום נוראי זה הוריה קיבלו את הבשורה הקשה על הירצחה.

הרחבות

תמונות. סרטונים. קישורים

מתנדבים שלקחו חלק במיזם

שם המתנדב: שם שמור במערכת

המעשה הנבחר: התנדבות לסיוע לאוכלוסייה מוחלשת (אנשים שקופים)

👍 0❤️ 0

חללים נוספים

הצג עוד
Translate »